ГоловнеПолітика

Данія виділить 110 млн євро на військову допомогу Україні

Данія надає додатково 110 млн євро на військову підтримку України. Про це заявила данська прем’єр-міністр Метт Фредеріксе на церемонії відкриття Конференції північноєвропейських союзників з підтримки України в Копенгагені.

«Щодня українці платять непосильну ціну за безжалісність Путіна… Ми вражені героїзмом і стійкістю захисників і народу України. Ваша стійкість непереможна, але ви не можете вистояти в цій нерівній війні самотужки. Ми всі повинні продовжувати надавати і збільшувати підтримку України зброєю, тренуваннями, розмінуванням, фінансово. І сподіваюся, що ми зможемо сьогодні узгодити ще більше вкладів, і, звичайно, Данія готова виконати свою частину. Сьогодні ми можемо оголосити про новий вклад у розмірі 110 млн євро на зброю, оснащення та тренування», — наголосила глава уряду.

Вона зазначила, що нинішня війна стосується не лише територій та кордонів, а й переконань: між демократією та тиранією, і за ті цінності, на яких ґрунтується Європа, вільний світ.

«Ми повинні запитати себе, чи маємо ми мужність відстоювати свої цінності, чи готові захищати основи світового порядку, чи допомагатимемо нашим друзям, коли їм це потрібно? Відповідь на це питання вирішить майбутнє», — зазначила прем’єр-міністр.

Фредеріксе додала, що у Копенгагені переглянуть внесок та допомогу Україні у боротьбі за свободу проти російської агресії.

Раніше повідомлялося, що у Копенгагені стартує Конференція північноєвропейських союзників щодо підтримки України на рівні міністрів оборони.

Напередодні стало відомо, що Данія спрямує у Великобританію інструкторів для тренування українських військових. Також українці проходитимуть тренування на данській території.