ГоловнеПолітика

Денісова закликала світову спільноту закрити небо України від ворога

Станом на 2 березня російський окупант, використовуючи в Україні важку зброю, вбив 21 дитину. Постраждали 55 дітей. Про це заявила український омбудсмен Людмила Денісова.

За її словами, внаслідок обстрілів загарбниками зруйновано інфраструктуру Києва, Ірпеня, Харкова, Маріуполя, Житомира, Херсона і населеного пункту Василівка Запорізької області. Також під час ракетного удару окупантів постраждав пологовий будинок у Житомирі.

Російські війська продовжують обстріл мирного населення Запорізької області. Напередодні снаряди прилетіли на подвір’я місцевої школи. Під потужними обстрілами окупантів перебувають Харків і Херсон.

Внаслідок повітряного удару минулої ночі в Житомирі загинула одна дитина. Крім того постраждали ще шість дітей. Їх врятували з підвалів напівзруйнованих будинків.

«Своїми діями Збройних сил у Російській Федерації продовжують цинічно порушувати основні права дітей – право на життя та охорону здоров’я, гарантовані кожній дитині у світі Конвенцією ООН про права дитини. Частини цих смертей можна було уникнути, якби змогли встановити безпольотну зону над Україною. Закликаю світову спільноту і міжнародні правозахисні організації підтримати ініціативу про закриття українського неба від винищувачів ворога», – заявила Денісова.

Нагадаємо, у Києві внаслідок удару по телевежі загинув хлопчик. Осколок потрапив йому в руку й груди.