ГоловнеСвіт

Держдеп має план на випадок застосування РФ ядерної зброї

США мають чіткий план дій у разі застосування Росією ядерної зброї. Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен, повідомляє CBS News.

«Ми дуже чітко домовилися з російською владою як публічно, так і приватно, щоб припинити розмови про ядерну зброю. Дуже важливо, щоб Москва почула від нас і знала від нас, що наслідки будуть жахливими. І ми дуже чітко дали це зрозуміти», — сказав він.

Блінкен відмовився поділитися подробицями щодо того, як у Вашингтоні відреагують на використання ядерної зброї. Однак він сказав, що адміністрація має план.

«Президент Джо Байден був сповнений рішучості, оскільки ми робимо все можливе, щоб допомогти українцям захистити себе, щоб згуртувати інші країни для тиску на Росію, ми також сповнені рішучості, щоб ця війна не розширювалася», — повідомив держсекретар.

Блінкен заявив, що «голосування» для примусового входження територій України до складу РФ є фіктивними і ніколи не будуть визнані.

Також, на його думку, війна Путіна в Україні провалилася.

«З самого початку він дуже чітко сказав, що його метою було стерти ідентичність України як незалежної країни, що вже зазнало невдачі. Українці воюють за свою землю. Вони воюють за свою країну. Росіяни — ні. І ці російські солдати, яких кидають у цей конфлікт, часто не знають, куди вони йдуть і що роблять. Це не те, за що вони хочуть боротися», — резюмував чиновник, додавши, що українці при цьому борються за своє майбутнє, землю та життя.

Нагадаємо, 21 вересня у своєму відеозверненні до росіян Путін заявив, що всі засоби ураження, у тому числі й ядерні, будуть застосовані у разі загрози територіальній цілісності Росії, і що «це не блеф».