ГоловнеЕкономіка

Держсектор Британії готується до роботи за відсутності чверті працівників

Влада Великобританії закликала керівників державного сектора відпрацювати плани дій на випадок відсутності на робочих місцях до 25% персоналу. Цей варіант розглядається як найгірший сценарій поширення коронавірусу, повідомляє Интерфакс.

Зазначається, що це прохання обумовлене розробкою заходів щодо мінімізації збоїв в економіці та роботі держустанов у результаті швидкого розповсюдження варіанта COVID-19 Омікрон.

«Досі збої, спричинені Омікроном, контролювалися в більшості галузей державного сектора, але керівникам сектора було запропоновано протестувати плани на випадок найгірших сценаріїв — відсутності 10%, 20% та 25% робочої сили», — йдеться у заяві уряду.

У ній наголошується, що підприємства та державні служби можуть зіткнутися з перебоями у роботі найближчими тижнями у зв’язку зі зростанням кількості інфікованих та необхідністю самоізоляції протягом семи днів людей із позитивними тестами на коронавірус.

Уряд не відкидає, що в таких умовах він може попросити волонтерів, наприклад, вчителів, що вийшли на пенсію, щоб ті повернулися до роботи.

Нагадаємо, напередодні Нового року в Сполученому Королівстві зафіксували рекордну кількість нових випадків зараження — 189 846, що набагато вище, ніж під час попередніх сплесків.

За тиждень до цього у Британії вперше виявили понад 100 тисяч нових заражень за добу.