ГоловнеПолітика

Джонсон запропонував план із 6 пунктів у відповідь на вторгнення Росії в Україну

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон закликав інших лідерів приєднатися до плану із шести пунктів щодо реагування на вторгнення Росії в Україну.

Про це він заявив напередодні зустрічей із лідерами Канади, Нідерландів та країн Центральної Європи в Лондоні наступного тижня, пише Reuters.

«Недостатньо висловити нашу підтримку заснованому на правилах міжнародному порядку — ми повинні захистити його від безперервних спроб переписати правила за допомогою військової сили», — заявив Джонсон.

Він запропонував створення міжнародної гуманітарної коаліції для України, підтримку її самооборони та максимальний економічний тиск на Москву.

Джонсон також закликав до дипломатичних шляхів деескалації з повною участю уряду України, посилення безпеки в європейсько-атлантичному регіоні та припинення «повзучої нормалізації» діяльності Росії в Україні.

Після зустрічі з прем’єр-міністрами Канади та Нідерландів у понеділок Джонсон має прийняти у вівторок лідерів Чехії, Угорщини, Польщі та Словаччини — країн, які зазнають припливу біженців, викликаного вторгненням.

Британія планує швидше запровадити санкції щодо російських бізнесменів у вигляді нових правових заходів, які будуть направлені до парламенту у понеділок.

Напередодні британцям, чия присутність в Росії не є важливою, уряд Британії наказав розглянути варіант виїзду з країни.