Freestyle

Експерт назвав зброю, яка може зменшити ракетний обстріл до 70%

Літаки допоможуть Україні не лише захиститися від окупантів, а й завдавати ударів у відповідь. Про це телеканалу розповів авіаексперт Валерій Романенко.

Хоча, за даними української розвідки, Росія витратила і половину запасів високоточних ракет, вони все ще є, а отже, необхідно перешкодити їм убивати мирних українців.

«Ви бачите, як зараз росіяни кошмарять наші міста. Вони просто тероризують усі міста без винятку. Можуть вдарити і по Харкову, який поруч із лінією фронту, і по Вінниці, яка у багатьох сотнях кілометрів, — сказав Романенко. — Найкращим засобом для боротьби з ворожими крилатими ракетами є літаки-винищувачі. Якби Україна отримала від союзників ще й літаючі радари, наші захисники могли б довести відсоток збитих крилатих ракет до 60-70%. З їхньою допомогою військові могли б визначити точку входу ракети на нашу територію, простежити траєкторію та навести на неї винищувачі».

Крім того, авіація, безумовно, суттєво підтримала б контрнаступ ЗСУ та допомогла звільнити тимчасово окуповані території, наприклад, Херсонщини, вважає експерт.