Соціум

Експерти назвали шкідливу для здоров’я побутову звичку

туалетная бумагаВона може спровокувати інфекцію.

Поширені помилки, які люди роблять щодня, можуть являти собою приховані ризики для здоров’я, попереджають вчені, інформує Ukr.Media.

Однією з найбільш шкідливих для здоров’я побутових звичок експерти по чистоті і гігієні називають змивання води в унітазі, які не закриваються кришкою сидіння. Коли ви змиваєте воду в унітазі з піднятим сидінням, в повітря викидається фонтан з мікрочастинок води, змішаних з відходами життєдіяльності, пояснюють фахівці. Подібні «хмари» містять бактерії, які можуть бути дуже шкідливими для здоров’я.

Крім того, якщо унітаз розташований в загальній ванній кімнаті, звичка не закривати його при змиві води веде до того, що шкідливі бактерії можуть осідати і місяцями жити на різних поверхнях, включаючи зубні щітки, мило, вішалки для рушників. Результатом їх використання може стати інфекція, відома як гастроентерит і супроводжувана рядом негативних симптомів: діареєю, загальним нездужанням, болем в животі.

Поради фахівців. Якщо немає можливості закрити унітаз при змиві води, по можливості в цей момент потрібно відійти від нього якнайдалі. Також після відвідування туалету завжди слід ретельно мити руки. Тримати зубну щітку слід в закритих місцях або під ковпачком.