Соціум

Фахівці розповіли, як зробити кухню чистою та безпечною у спеку

кухняБрудна кухня влітку загрожує інфекційними захворюваннями.

Фахівці перерахували, яких правил гігієни треба дотримуватися на кухні, щоб у спеку не розбушувалися інфекційні захворювання, інформує Ukr.Media.

І для початку нагадуємо, що мінімум раз на тиждень потрібно протирати серветками, що дезінфікують, всі ручки, вимикачі, дверцята шаф, особливу увагу приділити холодильнику і мікрохвильовій печі.

А також експерти наполегливо радять промивати вентилі кранів після того, як мили коренеплоди, яйця та дошки після сирого м’яса, птиці, риби. На їх поверхні можуть бути збудники таких кишкових інфекцій, як сальмонельоз, дизентерія, гепатит A, збудники вірусних інфекцій, — пояснюють фахівці, а значить вони можуть потрапити з ваших рук і на вентилі кранів. Тому ретельно їх промивайте.

І рекомендують використовувати різні губки для миття посуду, раковини та окремі пластикові щітки для фруктів та коренеплодів. І взагалі краще губками не користуватися, дуже їх складно відмивати. Але якщо звикли, то після використання «рекомендується промити і протягом хвилини прогріти в мікрохвильовій печі». При цьому змінювати губки рекомендується не рідше одного разу на тиждень, тому що після обробки в НВЧ-печі структура губки може змінитися.

А ще щодня міняйте кухонні рушники (жарко, волого, а раптом там теж шкідливі бактерії оселилися і почали розмножуватися?).