ГоловнеСоціум

Фінляндія планує обмежити видачу туристичних віз росіянам

Фінляндія планує запровадити нові обмеження на видачу туристичних віз громадянам Росії. Про це заявив фінський міністр закордонних справ Пекка Хаавісто, повідомляє місцеве видання Yle.

За його словами, у Фінляндії питання посилення візового режиму з РФ є актуальним.

«Я дуже добре розумію моральне обурення (у суспільстві Фінляндії – ред.), що коли в Україні війна та люди страждають, водночас (у росіян – ред.) є нормальний туризм. Це не те, що потрібно в даній ситуації», – зазначив він.

Фінський уряд уже провів засідання щодо нових можливих санкцій, на якому міністр назвав законні способи обмеження видачі віз громадянам РФ. Глава фінського МЗС також обговорив можливе введення нових заходів із президентом Фінляндії Саулі Нііністе.

«У Фінляндії є способи обмежити видачу туристичних віз громадянам Росії. Мета полягає в тому, щоб вплинути на прийняття рішень щодо візової політики. Уряд шукає способи обмежити видачу туристичних віз росіянам. Найшвидший спосіб знизити кількість туристів, які прибувають до Фінляндії з Росії вплинути на категорії віз та терміни їх оформлення», — зазначив він.

Чиновник додав, що поки що Фінляндія не може анулювати видані раніше довгострокові візи, оскільки для цього потрібне «вагоме обґрунтування», наприклад, загроза безпеці країни.

Уряд Фінляндії планує обговорити це питання вже наступного тижня.

Чиновник наголосив, що повну заборону на видачу віз росіянам необхідно погодити у рамках санкцій Євросоюзу проти РФ.

Фінляндія порушить це питання під час неформальної зустрічі міністрів закордонних справ ЄС наприкінці серпня.