ГоловнеПолітика

Франція, Польща та ФРН проведуть зустріч щодо Україні

Лідери країн Веймарського трикутника 8 лютого проведуть переговори з питань безпеки у Центральній та Східній Європі. Про це повідомило агентство RMF24 з посиланням на канцелярію президента Польщі.

Зазначається, що зустріч президентів Франції Еммануеля Макрона, Польщі Анджея Дуди та канцлера Німеччини Олафа Шольца відбудеться у Берліні.

Як уточнив глава Бюро міжнародної політики канцелярії польського лідера Якуб Кумоч, головною темою майбутніх тристоронніх переговорів стане загроза вторгнення Росії до України.

«І Франція, і Німеччина, і Польща проводять різноманітні заходи (щодо ситуації навколо України – ред.). Кожна з цих країн має свої контакти, і лідерам трьох великих європейських країн слід обмінятися цими контактами. Думаю, це також буде можливість для президента Дуди відзвітувати про свої переговори у Пекіні», — сказав Кумоч.

Нагадаємо, напередодні президент України Володимир Зеленський провів розмову телефоном із президентом Євроради Шарлем Мішелем, під час якої сторони обговорили шляхи деескалації ситуації навколо України.