Соціум

Франція відправить в Україну бронетранспортери

Франція відправить в Україну «значну кількість» бронетранспортерів типу VAB, а також вивчає можливість постачання протикорабельних ракет Exocet. Про це в інтерв’ю Le Parisien повідомив міністр Збройних сил країни Себастьян Лекорню, передає CNN.

«Щоб швидко пересуватися в районах, які перебувають під обстрілами супротивника, арміям потрібна бронетехніка», — наголосив він.

Лекорню не озвучив дату, кількість та інші подробиці постачання БТР до України. Він додав, що Париж вивчає можливість передачі Києву протикорабельних ракет Exocet французького виробництва.

Міністр також закликав французьку оборонну промисловість наростити темпи виробництва для поповнення запасів боєприпасів та озброєння.

VAB — це колісний бронетранспортер та машина підтримки. Він був розроблений на початку 1970-х років французькими виробниками Saviem та Renault і вперше використаний у 1976 році.

Нагадаємо, під час візиту до України 16 червня президент Франції Еммануель Макрон оголосив, що відправить ЗСУ ще шість самохідних артилерійських установок Caesar.