ГоловнеПолітика

Франція заморозила російські активи на 23,7 млрд. євро

З початку війни РФ проти України Франція заморозила на своїй території російські активи на суму 23,7 мільярда євро, включно з нерухомістю на суму 573,6 мільйона євро. Про це повідомила Європейська Правда.

За повідомленням Міністерства економіки та фінансів Франції, у цьому списку – 22,8 млрд євро, заблокованих на французьких рахунках Центрального банку Росії, до яких додалося 178 мільйонів євро різних банківських активів.

У Франції знерухомлено чотири вантажні судна та чотири яхти на суму понад 125,2 мільйона євро; шість вертольотів на суму понад 60 млн. євро; твори мистецтва на 7 млн ​​євро. Крім того, влада країни заарештувала 33 об’єкти нерухомості. Повідомляється, що список заарештованої нерухомості буде поповнено найближчим часом.

Нагадаємо, Велика Британія розширила список санкцій росіян. Обмеження торкнулися 206 російських фізичних та юридичних осіб. Раніше Велика Британія запровадила санкції проти двох дочок президента РФ Володимира Путіна та дочки міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова.