ГоловнеСвіт

G7 обговорить агресію РФ та допомогу Україні

Президент Байден має намір обговорити з лідерами інших країн Великої сімки (G7) потенційні нові санкції проти Росії через її воєнне вторгнення в Україну. Зараз Білий дім працює над організацією відеозв’язку. Про це розповіла на брифінгу прес-секретар Білого дому Джен Псакі.

Вона зазначила, що зусилля та увага США спрямовані на те, щоб продовжувати наголошувати на єдності, а також посилити цю єдність в умовах, коли союзники зіштовхуються з російською агресією.

«Ми працюємо над тим, щоб остаточно домовитися про дзвінок G7, який, ймовірно, відбудеться найближчими днями», — сказала вона.

Її також попросили пояснити, що саме вона мала на увазі, коли на початку тижня повідомляла про плани США напередодні 9 Травня висловити свою підтримку України та Європи. Псакі було поставлено питання про те, чи не маються на увазі якісь спільні заходи з представниками України та європейськими союзниками у цей день.

«Ми повідомимо додаткові деталі ближче до справи», — відповіла Псакі.

Запропонований Єврокомісією новий, шостий, пакет санкцій передбачає відключення трьох великих російських банків — включаючи найбільший з них, Сбербанк — від міжнародної системи передачі міжбанківської інформації SWIFT, а також відмову від імпорту сирої нафти з РФ протягом шести місяців, а до кінця року — відмову від імпорту російських нафтопродуктів.

Нагадаємо, сьогодні Шольц пообіцяв виділити додатково 125 млн євро на підтримку України.