ГоловнеПолітика

G7 просить країни-виробники нафти і газу збільшити постачання, щоби замістити РФ

Країни «Великої сімки» закликали «збільшити постачання» нафти та газу, щоб стримати зростання цін на енергоносії та ризики дефіциту, викликані російським вторгненням в Україну. Про це повідомляє Figaro.

Як зазначається у заяві міністри енергетики країн G7, російське вторгнення має » сильні наслідки для міжнародних енергетичних ринків «, зокрема викликало «значне зростання » цін на нафту, газ і навіть на вугілля.

» Ми з серйозним занепокоєнням відзначаємо тягар, який це покладає на домогосподарства, особливо на домогосподарства з низькими доходами, а також на бізнес і промисловість, зокрема в європейських країнах… и також визнаємо, що зростання цін буде найбільш різко відчутне в країнах, що розвиваються, які є чистими імпортерами енергії та чиї фінансові ресурси вже вичерпані «, – стверджують міністри.

» Необхідно розглянути дієві заходи, щоб зупинити підвищення ціни на газ «, – говориться у заяві.

«Велика сімка» закликає «країни-виробники нафти і газу діяти відповідально та переглянути свою здатність нарощувати поставки на міжнародні ринки, особливо коли виробництво не досягає повної потужності».

Вони зазначають, наразі ключову роль у стабілізації цін на енергоносії має Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) , яка наразі відмовляється від збільшення видобутку, щоб розвантажити ринок.