ГоловнеПолітика

G7 звинуватила РФ у порушенні міжнародного права та погодила санкції

Міністри закордонних справ країн Великої сімки назвали визнання Росією ЛДНР порушенням міжнародного права. Про це у вівторок, 22 лютого, повідомило агентство Reuters з посиланням на главу МЗС Японії Есімас Хаясі.

Він повідомив, що глави зовнішньополітичних відомств у телефонній розмові дійшли рішення, що ця дія Росії порушує територіальну цілісність та суверенітет України.

Також агентство наводить слова міністра закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс, яка заявила, що міністри закордонних справ країн G7 погодили пакет ескалаційних санкцій у відповідь на дії Росії щодо України.

«Міністри закордонних справ G7 рішуче засуджують порушення Росією своїх міжнародних зобов’язань. У відповідь ми погодили жорсткий пакет скоординованих ескалаційних санкцій», — сказав Трасс після телефонної розмови між міністрами.

Нагадаємо, двома днями раніше у Великій сімці заявляли, що Росія може використати «постановочні інциденти» на Донбасі як привід для подальшого вторгнення в Україну і закликали Москву вплинути на «ЛНР» та «ДНР для деескалації».

Раніше ЗМІ повідомляли, що ЄС готує масштабні санкції проти РФ.