ГоловнеСоціум

Газована вода для прання, грейпфрут для чищення ванни: лайфхаки, які спростять життя кожній господині

Хитрощі з прибирання, які звільнять час для улюбленої справи.

Завдяки незвичайним лайфхакам, кожна господиня зможе дізнатися, навіщо потрібно прати одяг в газованій воді і чому ванну слід чистити грейпфрутом. Ці способи допоможуть швидко впоратися з поставленим завданням і звільнити час для улюбленої справи, інформує Ukr.Media.

Чистка ванни грейпфрутом

Мало хто може уявити собі, що за допомогою грейпфрута можна легко впоратися з будь-якими забрудненнями у ванній. Щоб це зробити, потрібно розрізати фрукт на дві половинки і натерти ними внутрішню поверхню ванни, особливо приділяючи увагу місцям з серйозним нальотом. Розводи та інші відкладення тут же зникнуть.

Головна особливість даного способу полягає в тому, що ванна наповнюється приємним цитрусовим ароматом. Крім ванни, цим фруктом можна очистити і чайник.

Газована вода для прання

Газована вода вважається найбільш дієвим засобом, який може впоратися з найсильнішими плямами. Для цього буде потрібно замочити речі в газованій воді і залишити їх на 30 хвилин. По закінченню зазначеного часу речі слід прополоскати і помістити в пральну машинку. При пранні світлого одягу потрібно проявляти обережність, тому що він може злиняти. Найкраще даний спосіб застосовувати для темних речей. На них не залишиться жодного сліду від плями.

Чистка решітки газової плити

Ті, хто регулярно користуються газовою плитою, знають, що її дуже складно відмити від нагару і бруду. Найпростішим і перевіреним способом є її нагрівання. Під впливом високих температур нагар дуже швидко відвалиться.

Щоб вирішити це завдання, грати можна взяти з собою в похід або на дачу, і потримати трохи над вогнем. Після цього можна спокійно прибрати весь нагар, використовуючи губку або ж металеву щітку.

Антистатик з підручних засобів

Антистатик є незамінним засобом, який дозволяє запобігти прилипанню сукні або спідниці до колготок. Але у нього є більш доступна і дешева альтернатива, про яку мало хто знає — це лимонна кислота. Потрібно взяти 5 грам лимонної кислоти і додати до порошку в пральну машину. Якщо прання ручне, тоді можна додати кислоту під час полоскання, після цього речі не будуть електризуватися.

Чистка рук від неприємного запаху

Кожна господиня стикалася з неприємним запахом, який залишається після чищення риби або нарізки петрушки. Вимити руки після цього неможливо, навіть мило не впорається з цим завданням.

Власницям кухонної раковини, яка виконана з нержавіючої сталі, пощастило найбільше. Головна хитрість полягає в тому, що руки можна потерти об її край і потім помити під водою. Після цього не залишиться ніякого неприємного запаху.

Вся річ у тім, що джерелом неприємного запаху є сірчані сполуки, які залишаються на шкірі людини після контакту з певними видами продуктів. Але при взаємодії з нержавіючої сталлю цей ефект нейтралізується.