ГоловнеПолітика

Генсек НАТО відповів Папі Римському про війну в Україні

Столтенберг наголосив, що НАТО нікого не провокує, а за війну в Україні відповідальний лише президент РФ Володимир Путін та його режим.

Багаторічна допомога НАТО Україні не є провокацією, і лише президент РФ Володимир Путін та його режим відповідальні за війну в Україні. Про це заявив генсек Альянсу Єнс Столтенберг, коментуючи слова Папи Римського про те, що війна в Україні була «певним чином спровокована», повідомляє Європейська правда.

«НАТО – оборонний альянс, а війна в Україні – це війна президента Путіна, він вирішив вести цю війну проти незалежної суверенної нації», – сказав Столтенберг.

За його словами, НАТО протягом багатьох років лише підтримує Україну, надає допомогу у навчанні, допомагає українським збройним силам в обладнанні.

«Це не є загрозою для будь-кого, не є провокацією, і це те, що ми продовжуємо робити. Це президент Путін і Москва відповідальні за жорстоку агресію проти незалежної країни Україна», — заявив генсек.

Нагадаємо, в інтерв’ю італійській пресі Папа Францськ заявив, що «НАТО гавкає на Росію» і що Альянс може спровокувати Москву на напад на Україну. Така заява Понтифіка здивувала іноземних лідерів. Так, Міністерство закордонних справ Польщі висловило стурбованість заявами Папи Римського про війну в Україні.