ГоловнеПолітика

Глава РНБО назвав терміни постачання зброї за ленд-лізом

Україна почне отримувати зброю за американським ленд-лізом не раніше липня, а може і з вересня. Точних термінів постачання глава РНБО Олексій Данілов назвати не зміг, пише Ліга.net.

Він нагадав, що є певна процедура.

«Ленд-ліз ще не починався. Але саме ухвалення закону про ленд-ліз — дуже позитивне для нас рішення. І ленд-ліз буде, питання — коли. Тут ми повертаємося до того, що на війні у кожного годинники працюють по-різному. Для когось доба це як доба, а для нас це зовсім інші виміри. Це може бути липень-серпень, може, вересень», — сказав він.

Також Данілов зазначив, що на постачання впливають дуже багато факторів.

«Треба розуміти, що світ не такий великий. Усі знають, що у кого є в країні. Наявність зброї, обладнання для її виготовлення, боєприпасів. Сьогодні так вийшло, що боєприпасів радянського зразка 122-го та 155-го калібрів майже не залишилося», – додав голова РНБО.

«Сьогодні ми повинні дякувати країнам, які надають нам допомогу. Їх дуже багато. Не про всіх ми знаємо. Дуже багато країн просять не озвучувати військове озброєння, яке вони нам передають. Мине час і буде наша перемога – будемо всім дякувати», — сказав він.

«Захищати нашу країну, крім нас, ніхто не буде. Чи допомагатимуть нам зброєю? Будуть. Чи достатньо буде цієї зброї? Зброї достатньо ніколи не буває. Але в цій війні кожна країна має свої завдання та бачення для себе», — наголосив Данілов.

Зазначимо, що в Офісі президента 10 днів тому заявили, що початок постачання зброї за ленд-лізом може розпочатися через два-три тижні.

Нагадаємо, 9 травня президент США Джо Байден підписав закон про ленд-ліз для України. Українська сторона зможе отримати військову техніку та озброєння в оренду, а заплатити за них вже після перемоги над Росією, або просто віддати вцілілу техніку назад.