ГоловнеПолітика

Голова Офісу президента перерахував нові заходи G7 проти Росії

Голова Офісу президента Андрій Єрмак перерахував основні заходи щодо підтримки України та подальші антиросійські обмеження, про які домовилися лідери країн G7 на саміті у Німеччині. Про це він написав у Telegram.

За даними керівника ОП, Велика сімка узгодить і розширить санкції, які ще більше обмежать доступ Росії до ключових промислових ресурсів, послуг та технологій і вплинуть на ланцюги постачання сектора оборони.

Крім того, досягнуто домовленості, що гроші від підвищення мита на російський експорт будуть передані Україні.

«Лідери G7 домагатимуться дозволу використовувати доходи, отримані від будь-яких нових мит на російські товари, на допомогу Україні, щоб гарантувати, що Росія заплатить за війну. США введуть вищі тарифні ставки більш ніж на 570 груп російської продукції, вартістю, приблизно, 2,3 мільярда доларів», — наголосив Єрмак.

Країни G7 готові обмежити прибутки Росії, зокрема від золота.

«Сполучені Штати вдадуться до кількох ключових дій щодо виконання цих зобов’язань. Міністерство фінансів США ухвалить рішення про заборону імпорту нового золота в США, що перешкоджатиме участі Росії на офіційному ринку золота», — уточнив голова ОП.

Буде введено санкції проти осіб, які несуть відповідальність за порушення прав людини, включаючи військові злочини, спроби змінити владу в Україні на нелегітимну та за крадіжку українського зерна.

Також G7 візьме на себе зобов’язання допомогти Україні покрити короткостроковий дефіцит бюджетного фінансування, включаючи зобов’язання Сполучених Штатів у розмірі 7,5 мільярда доларів.

«Лідери ухвалять довгострокові зобов’язання щодо забезпечення безпеки, а також фінансової, гуманітарної, військової та дипломатичної підтримки України. Наша країна має забезпечуватися сучасним озброєнням та підтримувати оборону», — підсумував Єрмак.

Раніше повідомлялося, що країни G7 продовжать підтримувати Україну та засуджують агресію Росії, яка здійснюється за підтримки Білорусі.