Соціум

Грошові звички про які знають всі заможні люди

Як ефективно розпоряджатися грошима.

Хочете стати багатим — або просто фінансово заможним? Звичайно, хто ж не хоче? Тоді пересідайте за водійське крісло і беріть кермо в свої руки. Чим раніше ви навчитеся управляти грошима, тим більше виявиться ваш прибуток, інформує Ukr.Media.

Звичка № 1. Будьте активними

Замість того, щоб турбуватися про обставини, які ви дуже мало або зовсім не контролюєте — будь то спад в економіці або коливання на фондовому ринку — працюйте над тим, що ви реально можете змінити.

Складіть план погашення боргів, налаштуйте автоматичне списання певної суми з кожної зарплати, щоб створити «подушку безпеки» або перерозподіліть ваші інвестиції для зниження ризику.

Звичка № 2. Почніть з кінця

Якщо у вас немає чіткого бачення, хто ви і чого ви хочете в житті, ви даєте іншим людям і обставинам владу керувати вами.

Важко створити чіткий план дій, якщо ви не знаєте, куди йдете. Візуалізація успіху і нагороди дуже допомагає, коли ваша мотивація падає. Уявіть свою кінцеву мету і рухайтеся в зворотному напрямку, щоб намітити кроки по її досягненню.

Розбийте велику мету на маленькі відрізки і святкуйте кожен успіх на цьому шляху.

Звичка № 3. Робіть головне першим

Покрити всі витрати, задовольняючись тим, що залишилося в кінці місяця, — це рецепт фінансового провалу.

Щоб зібрати гроші, спочатку відкладіть необхідну суму, потім зробіть автоматичні перекази на ваш пенсійний, інвестиційний або інші рахунки. Ви навчитеся жити на менші гроші і давати своїм фінансам час вирости — і в майбутньому у вас їх буде більше!

Звичка № 4. Думайте безпрограшно

Якщо ви пережили економічну кризу, ви можете бути щасливі, що у вас є хоч якась робота і не наважуєтеся навіть мріяти про більше. Але поки не попросиш — не отримаєш.

Використовуйте безпрограшний підхід: коли ви ведете переговори, зосередьтеся на взаємній вигоді. Аргументуйте, чим ви корисні, а не кажіть, що ви пропрацювали багато років або давно не отримували підвищення. Якщо вам дадуть відповідь «Ні», запитайте, що ви можете зробити, щоб розраховувати на збільшення зарплати, а через шість місяців перевірте, чи домоглися ви своєї мети.

Звичка № 5. Намагайтеся спочатку зрозуміти, а потім бути зрозумілим

Гроші — це головне джерело стресу у відносинах. Зазвичай, коли люди обговорюють фінансові питання, кожен думає над тим, що він збирається сказати, поки інша людина викладає свою точку зору. Припиніть думати про себе і приділіть всю увагу співрозмовнику. Коли прийде ваша черга говорити, зосередьтеся на ваших переживаннях. Говоріть про свої почуття, не звинувачуйте і прийміть свою частку відповідальності. Шукайте спільні точки дотику.

Звичка № 6. Синергія

Робота в команді важлива для зростання прибутку. Тільки генії здатні досягати успіху поодинці, але більшості людей потрібен хтось, хто буде надихати, підбадьорювати і підтримувати їх. Ви можете попросити друга стати вашим супервізором, створити в соціальних мережах взаємну групу підтримки «вибираємося з боргів» або навіть найняти фінансового консультанта.

Звичка № 7. Наточіть пилу!

Подбайте про найбільший актив — який у вас є, — про себе самого. Регулярно перевіряйте, наскільки ваші вчинки наближають вас до мети, і шукайте області, де ви можете прискорити свій прогрес.

Знаходьте час, щоб відновити сили і заохотити себе за досягнутий прогрес. Відкладайте частину грошей щотижня, щоб витратити їх на задоволення, святкуйте свої перемоги з близькими, стимулюйте себе виконувати намічене (наприклад, пообіцяйте собі подивитися улюблене шоу після того, як ви закінчите креслення до проєкту).

Переконайтеся, що ви дбаєте про ваше фізичне і психічне благополуччя, а не тільки про фінансові накопичення, щоб ви могли скористатися плодами своїх зусиль!