ГоловнеПолітика

Єврокомісія підготувала 9 пакет санкцій проти РФ

Європейська комісія підготувала новий пакет санкцій проти Росії, який можуть затвердити вже за тиждень, повідомив у Twitter брюссельський кореспондент Радіо Свобода Рікард Джозвяк.

«Європейська комісія сьогодні поінформувала країни-члени ЄС про 9 пакет санкцій проти Росії. Цікаво, що Білорусь не потрапила під санкції (знов)», — написав Джозв’як.

«Близько 180 назв у списку, спрямованих на банки, ЗМІ та технології, можливо, будуть узгоджені на зустрічі глав МЗС ЄС 12 грудня», — додав він.

Деякі держави-члени раніше висловлювали невдоволення тим, що Єврокомісія відкладає подальші пропозиції щодо обмежень проти Росії — останній пакет санкцій було прийнято два місяці тому.

Польща та країни Балтії, які надіслали свої проекти обмежень до Комісії кілька тижнів тому, закликали до швидкої роботи над наступним пакетом.

Серед їхніх пропозицій є зокрема заборона на співпрацю в галузі ядерної енергетики, у технологічному секторі, заборона на експорт усіх безпілотників, включаючи цивільні та скорочення послуг. До списку також увійшли заборона на ввезення діамантів із Росії та продаж нерухомості росіянам.

Нагадаємо, що Єврокомісія запропонувала загальні правила, які полегшать розслідування, переслідування та покарання за порушення санкцій.