ГоловнеПолітика

Європа неподільна в підтримці українців — Шольц

Європа залишається об’єднаною у своїй підтримці України. Про це заявив канцлер Німеччини Олафа Шольца за підсумками саміту ЄС, повідомляє Укрінформ у суботу.

За його словами, саміт засвідчив, що Європа залишається єдиною та сповненою рішучості продовжувати підтримувати Україну в її захисті – політично, гуманітарно, фінансово, а також зброєю.

Глава німецького уряду наголосив, що пріоритетом для України на тлі жахливих атак на критичну інфраструктуру є протиповітряна оборона, щоб захистити мешканців Києва, Одеси та багатьох інших міст.

Чиновник також додав, що минулого тижня Німеччина поставила до України сучасну систему ППО IRIS-T. Крім того, він анонсував постачання танків Gepard.

Глава уряду ФРН нагадав, що цього тижня було виділено ще 500 мільйонів євро в рамках Європейського фонду миру для України та ухвалено рішення створити місію ЄС з підготовки українських солдатів.

Він додав, що Німеччина готова підтримати цю навчальну місію, створивши один із двох запланованих штабів.

Шольц також заявив, що фінансові потреби України вкриті до кінця року.

Зазначимо, що за словами Олафа Шольца, Євросоюз слід реформувати: розширити та поступово скасувати принцип одностайності при ухваленні рішень у зовнішній політиці.