ГоловнеПолітика

Кіссінджер: До України потрібно ставитися як до члена НАТО

Колишній державний секретар США Генрі Кіссінджер змінив своє ставлення до України від початку повномасштабного вторгнення Росії. Про це він сказав, презентуючи свою нову книгу Leadership: Six Studies in World Strategy, пише газета Wall Street Journal.

Видання нагадує, що раніше Кіссінджер вважав Україну «набором територій, які колись були приєднані до Росії». На його думку, заради стабільності Україна мала виступати буфером між Заходом та Росією, яка вважає українські території своїми.

Однак після повномасштабного вторгнення Росії в Україну та попередньої агресії проти Української держави Кінссінджер змінив своє ставлення.

«Тепер я вважаю, так чи інакше, формально чи ні, до України після цього потрібно ставитись як до члена НАТО», — сказав Кінссінджер.

А на запитання Wall Street Journal про свою суперечливу кар’єру колишній держсекретар відповів, що не мучить себе питаннями, чи міг би він зробити щось інакше.

Нагадаємо, наприкінці травня Кіссінджер зробив скандальну заяву про необхідність поступитися Росії українськими територіями, щоб зберегти тісні зв’язки між Москвою та Заходом. Його слова були розкритиковані західними політиками та експертами. Докладно про це Путін шокований: реакція на Кіссінджера про Україну.

За кілька днів політик заявив, що його невірно зрозуміли і він «беззастережно за свободу України та її значну роль у Європі».