Політика

Командувати силами НАТО в Європі буде фахівець з Росії

Американський генерал Крістофер Каволі 1 липня, прийняв на себе командування силами НАТО. Він змінив на цій посаді іншого американського генерала Тода Волтерса. Про це повідомляє Politico.

Сенат затвердив кандидатуру президента Джо Байдена на посаду командувача військ США в Європі та на посаду головнокомандувача НАТО. Генерал армії Крістофер Каволі був затверджений у четвер увечері, оскільки США та європейські союзники працюють над тим, щоб допомогти Україні стримати наступ Росії, а НАТО сподівається розширитися за рахунок включення Швеції та Фінляндії.

Каволі, який командує силами армії США на континенті, замінить генерала ВПС Тода Волтерса на посаді глави європейського командування США і верховного головнокомандувача союзниками НАТО.

Він бере кермо влади в свої руки, поки російські сили поступово починають зміцнювати свої позиції у східному Донбасі України.

Чотирьохзірковий генерал вільно говорить російською мовою і отримав ступінь магістра в Єльському університеті з російської тематики. Він служив директором Росії в Об’єднаному комітеті начальників штабів.

Нагадаємо, НАТО схвалив пакет допомоги Україні, що включає прискорення постачання нелетального озброєння, посилення кіберзахисту та модернізацію оборонної промисловості.