ГоловнеПолітика

Комітет Сенату США про ескалацію в Карабасі: Азербайджанські сили повинні піти з регіону

Комітет Сенату США з міжнародних відносин заявив, що Азербайджан має припинити військові дії проти народу Нагірного Карабаху.

«Смертоносні напади Азербайджану в Нагірному Карабаху є не лише порушенням режиму припинення вогню, а й неприйнятним продовженням його нещодавньої агресії. Азербайджанські сили мають піти з регіону і припинити військові дії проти народу Нагірного Карабаху», — йдеться у записі, розміщеному на сторінці комітету у Twitter.

Запис також опублікував на своїй сторінці у соцмережі голова сенатського комітету сенатор Роберт Менендес.

Раніше співголови комісії з вірменських питань Палати представників США Френк Паллоне та Джекі Спейєр закликали США всіма можливими способами зупинити президента Азербайджану Ільхама Алієва.

Чергове загострення у зоні нагірно-карабахського конфлікту розпочалося вранці 1 серпня. Азербайджанські підрозділи не припиняють провокації та порушення режиму припинення вогню. Внаслідок обстрілів з азербайджанської сторони 1 серпня було поранено солдата Армії оборони Арцаха.

А вже внаслідок дій противника 19 військовослужбовців Армії оборони Арцаха зазнали поранень, ще двоє загинули. Противник застосував безпілотники та гранатомети. Мета — витіснити арцахців з Бердзора.