Здоров’я

Косметологи розповіли про користь бананів для обличчя та волосся

Фахівці радять звернути увагу на косметичні властивості банана.

Косметологи відзначають, що банани не тільки гарні на смак, але і містять безліч корисних для організму вітамінів і мікроелементів, в тому числі калій, біотин, різні антиоксиданти і мінерали. Тому фахівці рекомендують використовувати цей фрукт у догляді за шкірою і волоссям, а також для інших косметичних процедур, інформує Ukr.Media.

За словами експертів, банан прекрасно підійде для зволоження сухої шкіри. Цей фрукт багатий вітаміном А і допоможе відновити вологу в сухій шкірі і потрісканих губах.

Для цієї мети можна використовувати бананове пюре, наклавши маску на обличчя на 30 хвилин. Потім її слід змити теплою водою.

Щоб волосся стали блискучим і гладким, косметологи рекомендують приготувати бальзам з розім’ятого стиглого банана з половиною чайної ложки натурального меду.

Пастоподібну маску потрібно рівномірно нанести на волосся від коренів до кінчиків. Фолієва кислота в складі бананів поліпшить структуру волосся і збереже в ньому вологість.

Крім того, експерти радять в косметичних цілях використовувати бананову шкірку. Вона добре розгладжує текстуру шкіри і допомагає полегшити проблеми акне. Для зволоження шкіри потрібно внутрішньою стороною шкірки протирати обличчя і руки.