ГоловнеПолітика

Кулеба: РФ поступово нарощує війська на кордоні

Глава МЗС України Дмитро Кулеба підтвердив розвідувальні дані про наростання кількості військ РФ на українському кордоні. Про це міністр заявив на форумі Україна — Франція у Парижі, повідомляє Європейська правда.

«Поступово кількість військових на російсько-українському кордоні збільшується. Це дійсно відбувається поступово, але динаміка є. Ми також розуміємо, що логістична інфраструктура дозволяє РФ зробити різке нарощування», — сказав Кулеба.

За словами Кулеби, додатково існує проблема накопичення військ на півночі, на білоруській території, з огляду на те, що формальний глава Білорусі Олександр Лукашенко зробив вибір на користь зближення з РФ.

Міністр нагадав, що Росія спробувала заблокувати доступ до України морем, оголосивши про проведення військово-морських навчань.

«Азовське море заблоковане повністю, Чорне море — в частині доступу до України — майже повністю заблоковане», — пояснив Кулеба, додавши, що ця блокада має не лише військову, а й економічну складову.

Нагадаємо, що раніше Кулеба назвав умову прогресу щодо мінських угод. Росія вимагає, щоб Україна вела переговори з так званими «Л/ДНР», але цього немає у мінських домовленостях, наголосив Дмитро Кулеба.