Соціум

Літні лайфхаки, які допоможуть не хворіти з настанням холодів

Почніть робити це прямо зараз.

Літо — прекрасний час, щоб зайнятися своїм здоров’ям і сформувати нові корисні літні звички, щоб більше не хворіти взимку, інформує Ukr.Media.

Лікарі розповіли, як почати готуватися до зими влітку, щоб зайвий раз не піддавати свій організм стресу.

Гуляйте якомога більше

Ви здивуєтеся, як покращиться ваше самопочуття від простих піших прогулянок. Спробуйте добиратися до роботи пішки, якщо вона не дуже далеко, або залишати машину за пару кварталів від офісу. Ще можна виходити на одну-дві станції метро раніше. Якщо будете спізнюватися і прискорите крок — прогулянка стане ще ефективнішою.

Найбільш корисними вважаються прогулянки, при яких чергуються періоди швидкого кроку з неквапливими. Це дозволяє спалювати більше енергії.

Відкладіть гаджети

Навчіться відпочивати без гаджетів в руках. Якщо на роботі зробити це не вдається, то вдома від них варто максимально відмовитися, і особливо від комп’ютера: він провокує втому очей, навантажує хребет і очі, мозок знаходиться в постійному стресі і напрузі.

Кращий відпочинок для очей — споглядання лінії горизонту. Саме тому на вихідні слід частіше виїжджати за місто і насолоджуватися природою далеко від міської суєти. Крім того, природні кольори позитивно впливають на зір, рівно як природне освітлення — на відміну від штучного світла ламп.

Слухайте класичну музику

Її звуки позитивно впливають на обмін речовин, покращують сон, стимулюють роботу нервової системи. Прослуховування класики коригує активність печінки, кишечника і підшлункової залози і навіть вирівнює серцевий ритм.

Відпочивайте в гамаку

Хребет піддається постійному навантаженню, навіть просто носячи вагу тіла. Додайте до цього тонну важливих речей у вашій сумочці і продуктові пакети з магазину. Для його розвантаження важливо створити потрібні умови — ідеальним буде повісити гамак на дачі або будинку. Гамак або тканинний шезлонг дозволить вашому хребту відпочити, а м’язам максимально розслабитися. Це простий спосіб поліпшити кровообіг в області хребетного стовпа, зняти напругу з м’язів спини і попереку, які найчастіше турбують.

Загартовуйтесь

Спекотне літо — найкращий час, щоб почати поступово привчати себе до процедур, що гартують без стресу для організму. Особливо корисні ванночки для ніг, контрастний душ і обливання прохолодною водою. Якщо такі «екстремальні» методи не для вас, можна знайти більш комфортний і приємний спосіб — плавання в річках, озерах і басейнах під відкритим небом. Восени і взимку заняття плаванням можна буде продовжити вже в критому басейні.

Ходіть по камінню і воді

Зрозуміло, найкраще це робити на березі моря, на гальковому пляжі. Але є й інші способи — ви можете зробити кам’яну доріжку і вдома, наприклад, у ванній, викласти галькою підлогу у ванній. У вихідні буде відмінно вибратися за місто, щоб погуляти по пляжу. Ходити по берегу по щиколотки у воді — корисно. Це тонізує вени, очищає шкіру, стимулює імунітет за рахунок роздратування рецепторів на стопах. Для контрасту корисно походити по теплій гальці, головне, щоб вона не обпалювала і була без гострих країв.

Заведіть нові харчові звички

Влітку у вас є відмінна можливість налагодити роботу кишечника, який втомився від щільної, але необхідної в холодну пору року їжі. Включіть в свій раціон більше свіжих овочів, фруктів, ягід, зелені, які є відмінними джерелами вітамінів і натуральними стимуляторами перистальтики. лікарі радять їсти місцеві плоди, вирощені в своїй або сусідніх країнах, тому що до їх засвоєння наш кишечник схильний генетично. Доповнити раціон варто мінеральною водою, і пити її вранці натщесерце і ввечері, після вечері.