ГоловнеПолітика

Ліз Трасс: Українці перехитрили Путіна

Українці перехитрили російського диктатора Володимира Путіна, показавши свою здатність чинити опір. Про це в інтерв’ю CNN заявила прем’єр-міністр Великобританії Ліз Трасс.

«Він допустив стратегічну помилку, вторгнувшись в Україну. Я думаю, що українці його перехитрили. Ми бачили, як українці продовжують опиратися російському наступу. І я думаю, що він не очікував на сильну реакцію з боку вільного світу», — сказала Трасс.

Прем’єр Британії вважає, що західні лідери не повинні слухати брязкання зброєю Путіна та його «фальшиві» погрози.

«Якщо Путіну дозволять досягти успіху, це буде не тільки жахливим сигналом для Європи і, звичайно ж, величезними загрозами для самого населення України, але також стане сигналом для інших авторитарних режимів по всьому світу, що це певною мірою прийнятно… вторгнутися в суверенну країну», — сказала Трасс.

Політик зазначила, що світ має продовжувати накладати на Росію санкції та підтримувати Україну.

Раніше Ліз Трасс прийняла запрошення глави української держави Володимира Зеленського відвідати Україну. У першій телефонній розмові із Зеленським вона підтвердила свою повну підтримку українському народу та заявила, що Україна може сподіватися на довгострокову допомогу Великобританії.