ГоловнеСвіт

Ліз Трасс вирішила долучитися до боротьби за крісло прем’єра Британії

Міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс оголосила, що братиме участь у конкурсі на посаду лідера Консервативної партії, а відтак і прем‘єр-міністра країни, про це повідомляє Sky News.

Таким чином, Трасс стала десятим кандидатом, який офіційно заявив про свою участь у перегонах.

Очільниця МЗС заявила, що в разі перемоги почне «знижувати податки від першого дня» свого прем‘єрства.

«Неправильно зараз підвищувати податки», — сказала вона, зазначивши, що скасує підвищення стягнень на національне страхування, яке відбулося у квітні. За її словами, податкова система має сприяти залученню бізнесу та інвестиції у Британію.

Зазначається, що 46-річну Ліз Трасс давно називають потенційною наступницею поки що чинного прем’єра Бориса Джонсона, який оголосив про свою відставку. Опитування показують, що вона має популярність серед членів Консервативної партії.

Як повідомляв Укрінформ, заява Джонсона про відставку спричинила внутрішньопартійне обговорення щодо конкурсу на нового лідера консерваторів, який стане наступним главою уряду.

Ключові особи в Консервативній партії висловлюються за призначення нового прем’єр-міністра до початку вересня, коли Палата громад парламенту повернеться з літніх канікул. Плани проведення відповідного конкурсу будуть затверджені в понеділок на засіданні так званого «Комітету 1922 року» — групи консерваторів Палати громад.

Конкурс відбуватиметься у два етапи. На першому члени парламенту від консерваторів скоротять список кандидатів до двох. Потім розпочнеться кампанія серед партійців по всій країні, яка й визначить наступного лідера. Старші члени «Комітету 1922 року» бажають завершити парламентський етап конкурсу до оголошення канікул 21 липня.

Джонсон заявив про свою відставку в четвер. Він офіційно піде з посади прем’єр-міністра після обрання нового лідера Консервативної партії, якого королева призначить главою уряду.