ГоловнеПолітика

Макрон: Росія не може і не повинна перемогти

Президент Франції Емманюель Макрон після удару РФ по торговому центру в Кременчуці заявив, що Росія не має перемогти у війні проти України, повідомляє Le Figaro.

Він назвав удар по цивільному об’єкту «воєнним злочином».

«Росія не може і не повинна перемогти. Тому наша підтримка України і наші санкції проти Росії триватимуть стільки, скільки буде потрібно, – і водночас за нагальної потреби з певною інтенсивністю протягом найближчих тижнів і місяців», – сказав Макрон.

Макрон заявив, що не сприймає на адресу Росії означення держава – спонсор тероризму. «І непотрібно визначати ніякі кваліфікації, аби запровадити певні санкції проти Москви», – сказав він.

За його словами, заяви, що Росія готова завершити війну проти України, якщо Київ виконає два ультиматуми, – це не далі як залякування словом.

«Ніхто навіть не очікує, що війна закінчиться за кілька найближчих тижнів чи місяців», – додав Макрон.

Таке саме міркування про ймовірну тривалість війни озвучив канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Водночас він згадав, що було обговорення запровадження ліміту цін на нафту РФ.

«Щодо можливого ліміту на ціни на нафту: це дуже амбітна, перспективна ідея… це те, що ми справді мусимо зробити. Ми маємо й надалі її вивчати, опрацювати», – сказав Шольц.

Нагадаємо, після удару РФ по ТРЦ у Кременчуці президент Володимир Зеленський закликав оголосити Росію країною – спонсором тероризму.

За останніми даними, жертвами удару стали 25 людей, 21 вважаються зниклими безвісти.