Соціум

McDonald’s заявив про поновлення роботи в Україні

Мережа ресторанів швидкого харчування McDonald’s знову працюватиме в Україні. Про це повідомив старший віце-президент бізнес-підрозділу міжнародних ринків McDonald’s Пол Помрой.

«Після тривалих консультацій та обговорень з українськими чиновниками, постачальниками та фахівцями з безпеки, а також з огляду на прохання наших співробітників повернутися до роботи, ми вирішили запровадити поетапний план відновлення роботи деяких ресторанів у Києві та на заході України, де інші бізнеси безпечно відновили роботу», — заявив він.

За словами Помроя, протягом кількох наступних місяців McDonald’s разом із партнерами займатиметься відновленням постачання продуктів до ресторанів, підготовкою закладів до обслуговування клієнтів, поверненням працівників у робоче середовище, а також запровадженням розширених процедур та протоколів для забезпечення безпеки персоналу та клієнтів.

Рішення McDonald’s привітав глава МЗС Дмитро Кулеба.

«Повернення великої американської компанії – це, перш за все, сигнал для міжнародного бізнесу про можливість працювати в Україні, навіть попри умови війни. Це робочі місця та податки до українського бюджету, виживання нашої економіки за часів російської агресії. Це, зрештою, частину відновлення України», – заявив міністр.

Раніше у Росії після тримісячного простою відновили роботу колишні ресторани швидкого харчування McDonald’s. Вони отримали назву Вкусно и точка. Сама мережа ресторанів була продана підприємцю з Кузбасу Олександру Говору, який з 2015 року керував 25 ресторанами у Сибіру з франчайзингу.