ГоловнеЗдоров’я

Медики назвали їжу, яка шкідлива для нирок

Якими продуктами не потрібно зловживати.

Вважається, що вживання великої кількості рослинної їжі корисно для здоров’я нирок. Однак все не так однозначно, — заявили лікарі, інформує Ukr.Media.

За їхніми словами, надмірне споживання в їжу щавлю, буряка, шпинату, ревеню, грибів, суниці, груш, аґрусу, квасолі за рахунок оксалатів, які містяться в них, може призводити до розвитку сечокам’яної хвороби.

Соєві боби, продукти з сої, журавлина і брусниця можуть бути причиною формування в нирках уратних каменів. «Ранні» кавуни, парникові овочі, наприклад, помідори і огірки, можуть містити хімікати, що допомагають їх ранньому дозріванню, часте вживання яких також може нашкодити, — пояснили фахівці.

Крім того, надмірне надходження в їжу кухонної солі в складі «домашньої» їжі і в заводських консервованих продуктах значно погіршує роботу нирок і може стати причиною гіпертонічної хвороби. Те ж можна сказати про зловживання алкоголем, газованою водою, кавою і продуктами «фаст-фуду», які шкодять всьому організму в цілому.

Для збереження здоров’я нирок необхідно утриматися від вживання однозначно шкідливих продуктів, таких як алкоголь, а також не варто харчуватися виключно «корисними» рослинними продуктами — харчування має бути різноманітним і збалансованим, — підсумували медики.