ГоловнеЗдоров’я

Медики назвали найшкідливіший сорт ковбаси

Лікарі зійшлися на думці, що ковбаса не є найкориснішим продуктом, і рекомендують не вживати її взагалі. Річ у тім, що в ковбасі міститься величезна кількість солі, жирів, нітритів і підсилювачів смаку, а це не додасть здоров’я нашому організму. Медики назвали найшкідливіший сорт ковбаси. За словами гастроентерологів, систематичне вживання такої ковбаси впливає на здоров’я, як «бомба уповільненої дії», інформує Ukr.Media.

Важливо розуміти, що ковбаса все ж делікатес, і в день її можна з’їдати до п’ятдесяти грамів. Хоча, літнім людям цей продукт рекомендується взагалі прибрати з раціону. Також алергікам, людям з проблемами шлунково-кишкового тракту, при нирковій недостатності і набряках також краще відмовитися від ковбаси. Лікарі називають варену ковбасу найбезпечнішою, адже вона піддається меншій обробці. Напівкопчена ковбаса вважається найшкідливішою: для початку її варять, потім смажать, а після цього всього коптять.

Таким чином в складі цього продукту величезна кількість канцерогенів. Копчена ковбаса також не приносить користі, при цьому в ній містяться продукти згоряння і радіолізу, що виділяються в момент копчення. У сирокопчених ковбасах величезна кількість жиру і добавок, і її називають провокатором раку. Нічого корисного немає і в ліверній ковбасі, яку раніше готували з печінки, а тепер з субпродуктів, обрізів сала, загусників і консервантів.