ГоловнеЕкономіка

На Харківщині пробурено нову потужну газову свердловину

У Харківській області на газовому родовищі, яке експлуатується півстоліття та майже виснажено, пробурено нову свердловину, що дає 140 тис. куб. м газу на добу. Як повідомляє прес-служба НАК Нафтогаз України, це стало можливим завдяки оновленим геологічним даним, а також застосуванню новітніх технологій.

«Збільшення видобутку власного газу і реалізація проектів, які наблизять нас до енергетичної незалежності, – це наш безумовний пріоритет, особливо сьогодні, коли ворог обрав метою енергетичний сектор. Додатковий видобуток газу допоможе більш стабільно пройти нинішній опалювальний сезон. Вдячний усім фахівцям, завдяки яким проект було реалізовано», – зазначив голова правління НАК Нафтогаз України Олексій Чернишов.

Стверджується, що прийняти об’єкт в експлуатацію вдалося раніше за запланований термін.

Раніше на Харківщині відкрили нову розвідувальну свердловину, яка дозволить видобувати щонайменше 120 тисяч кубометрів газу на добу.

Також Укргазвидобування запустило в роботу нову надглибоку свердловину у Полтавській області, яка забезпечує видобуток 100 тис. куб. м газу на добу.