ГоловнеПрогрес

На орбіту запущені супутники для Пентагону та ЦРУ

З півострова Махія у Новій Зеландії відбувся запуск ракети Electrоn із місією нести апаратуру для нацбезпеки США 13 липня о 09:30. Про це повідомила компанія Rocket Lab.

Це перший із двох послідовних запусків для Національного розвідувального управління США, організації міжвідомчого підпорядкування Пентагону та ЦРУ.

«Другий запуск відбудеться, як очікується, за 10 днів. Сьогоднішня місія NROL-162 стартує зі стартового столу A, а запуск місії Antipodean Adventure (NROL-199) запланований з майданчика B не раніше, ніж 22 липня», — зазначили на сторінці.

Дві місії несуть апаратуру, яку спроектували, збудували та експлуатували NRO у співпраці з Міноборони Австралії, а зображення з потрібного місця у потрібний час можуть виявити переміщення військ.

У 2022 році в Україну було запущено супутника, який стежив за ситуацією в країні для американських постачальників комерційних зображень BlackSky.

Ракету Rocket Lab вже використовували для аналогічних місій: апаратура NROL-151 (RASR-1) була успішно відправлена ​​в космос на початку 2020 року, а RASR-2 — у червні того ж року.

Через 60 хвилин після старту корисне навантаження буде від’єднане від розгінного блоку. Контрольоване повернення першого ступеня не планується.

На патчах місії зображено австралійський клинохвостий орел та плащоносну ящірку, що символізує партнерство NRO з МО Австралії.

Раніше у Пентагоні оцінили успіхи українських військ із новою американською зброєю HIMARS.

Нагадаємо, що четверта зустріч Контактної групи з оборони України у форматі Рамштайн відбудеться онлайн 20 липня.