ГоловнеСоціум

На Великдень росія може вдатися до провокацій на своїй або українській території – Данілов

На Великдень російська федерація може вдатись до провокацій на тільки в Україні, а й на території власної держави.
Таку думку в ефірі телемарафону висловив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов.

«Йдеться про провокації стосовно безпосередньо релігійних споруд. Це може бути не тільки на території нашої країни, а й і на території російської федерації. Наша розвідка відпрацьовує всі сигнали. І вона дає нам інформацію, з якої ми бачимо, що вони можуть підірвати будь-який храм у москві, в ростові і звинуватити в цьому нас», — сказав він.

Данілов запевнив, що українські військовослужбовці продовжать завдавати шкоди агресору там, де це можливо, але в будь-якому разі це не стосуватиметься храмів.

«Завдавати шкоду ворогу ми будемо в будь-якій точці світу, якщо це наш ворог. Те, що стосується храмів, особливо на Великодні свята, ми точно цим займатися не будемо. Чи будуть це робити окупанти? Будуть і будуть обов’язково, тому що це їхня сутність», — підсумував він.

Як повідомлялось, станом на 18 квітня, основні зусилля противника зосереджені на встановленні повного контролю над територією Донецької і Луганської областей та утриманні раніше захопленої території. Фіксуються ознаки початку наступальної операції.