ГоловнеСоціум

Нафтогаз майже втричі збільшить імпорт палива

НАК Нафтогаз у липні планує наростити імпорт пального з 5,6 тисячі тонн у червні до 15,6 тисячі тонн у липні і хоче стати «лідером на ринку» нафтопродуктів за кілька місяців. Про це написав голова правління НАК Нафтогаз Юрій Вітренко на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначив, що Нафтогаз «приєднався до вирішення завдання щодо ліквідації дефіциту, що виник на ринку нафтопродуктів наприкінці квітня». У середньому за останні місяці компанія нарощувала імпорт нафтопродуктів у 2,5 раза, зокрема – у 2,8 раза у липні, коли планується імпортувати 15,6 тисячі тонн бензину та дизеля.

«Нафтогаз мав можливість законтрактувати у десятки разів більші обсяги. Але перешкодою їхньому імпорту стали логістичні обмеження у доставці нафтопродуктів із великих портів Європи, де є ресурс, до кордону України. З цією проблемою зіткнулися не тільки ми, а й інші імпортери», – написав. Вітренко.

Він вважає, що «якщо такі темпи нарощування імпорту нафтопродуктів зберігатимуться і надалі, то вже за кілька місяців Нафтогаз може стати лідером на ринку».

Раніше у Мінекономіки заявили, що черги на заправках зникнуть після того, як сформують запаси палива на 15-16 діб, зараз – 7-8 діб.