Економіка

Найбільший у світі перевізник Maersk повністю піде з Росії

Данська транспортно-логістична компанія AP. Moeller-Maersk A/S продовжує згортання операцій у Росії з наміром зрештою залишити країну. Про це йдеться у звіті компанії за підсумками II кварталу 2022 року.

«Всі рейси в Росію та з Росії припинені, і триває процес продажу активів, у тому числі міноритарної частки у розмірі 30,75% Global Ports Investments», — йдеться у повідомленні.

При цьому зазначено, що у II кварталі 2022 року виручка Maersk зросла, порівняно з аналогічним показником минулого року, у півтора рази – до $21,7 млрд, EBITDA зросла вдвічі – до $10,3 млрд.

Нагадаємо, ще в березні Maersk вже розпочав поетапне припинення активності. Компанія не бачить перспектив відновлення діяльності у Росії.
A.P. Moeller-MaerskA/S – світовий лідер у сфері контейнерних перевезень з часткою на ринку 18% та управління портами. Компанії належить понад 70 контейнерних терміналів у всьому світі, флот складається з 786 суден. На дочірніх підприємствах компанії працюють 79 тис. співробітників. Штаб-квартира розташована у Копенгагені. У Росії офіси Maersk були у Москві, Санкт-Петербурзі, Новоросійську та Калінінграді.