Соціум

Найпоширеніші міфи про яловичину, в які давно пора перестати вірити

Тому поспішіть ознайомитися з добіркою.

Цей вид м’яса вважається дуже поширеним. Тому навколо нього виникла велика кількість міфів, інформує Ukr.Media.

Найпопулярнішим в кулінарії прийнято вважати стейк з яловичини, а також фарш, з якого готують смачні яловичі котлетки і просто смажена яловичина з різними прянощами і спеціями.

Її можна використовувати для холодцю, гуляшу, борщу або супу харчо. Експерти розвіяли кілька поширених міфів про це смачне м’ясо.

Не можна їсти м’ясо, воно може нашкодити нам

Всі негативні наслідки можуть виникати тільки в тому разі, якщо людина не виконує якісь санітарні норми або рекомендації дієтологів.

Купувати це м’ясо необхідно тільки в перевіреному місці, а також важливо, щоб перевіреним був і виробник. Інакше м’ясні страви можуть погано вплинути на наш організм.

Не можна часто вживати тим людям, у яких є проблеми з кишечником.

Обсмажувати це м’ясо потрібно протягом декількох хвилин, при цьому додавати рослинні жири необхідно в мінімальній кількості.

Цей сорт м’яса рекомендується регулярно вживати в їжу тим людям, які сидять на дієті.

У сирій яловичині можуть міститися хвороботворні мікроби

Потрібно враховувати, що при грубому порушенні технології м’ясо має властивість псуватися. Якщо яловичина належала здоровій тварині, то побоюватися нічого. Коли м’ясо в охолодженому вигляді, то воно покривається скоринкою, яка перешкоджає розмноженню мікроорганізмів на м’ясі.

Найкраще надавати перевагу «парній» яловичині

Яловичина буде вважатися «парною» протягом 3-4 годин. Але потрібно розуміти, що доставити так швидко м’ясо на прилавки магазинів, не так-то й просто.

Тому тут можна зробити висновок, що парна яловичина дуже рідко з’являється на прилавках магазинів.

Насправді м’ясо починає «дозрівати» приблизно через добу. Ось тоді його можна буде вживати в їжу.

Якщо ви замовили яловичий стейк, то він буде з кров’ю

Якщо ви замовили шматочок стейка, то всередині нього повинен бути тільки м’ясний сік і нічого більше. Тому, можна сміливо стверджувати, що фраза «стейк з кров’ю» не має ніякої підстави.

А ось той сік, який знаходиться всередині стейка, вважається абсолютно безпечним. Рожевого кольору він за рахунок того, що в ньому міститься міоглобін.

Якщо були дотримані всі технології, то при забої кров повинна піти вся і відразу. Весь залишок стікає вже в процесі оброблення.

Потрібно враховувати, що якщо ви дійсно бачите на м’ясі кров, а не сік, то це брак. Такий стейк небезпечно вживати в їжу.

Телятина смачніша, ніж яловичина

Зазвичай, телятину рекомендується вживати в їжу тим людям, яким необхідно дотримуватися дієтичного харчування або у кого є проблеми з зубами.

Адже ні для кого не секрет, що з часом яловичина може ставати жорсткішою. Це ставати причиною посилення її аромату і смаку в уже готових стравах.

Якщо тварину вирощували правильно, то в основному різниця між телячим і яловичим м’ясом практично не відчутна. Так, перше м’якше і пісніше, але за смаковими якостями воно як яловичина.