Men's & Women'sГоловне

Нешкідливі звички що відбирають у водія енергію і позбавляють концентрації

І мова зовсім не про куріння за кермом.

Чи часто у вас буває, коли протягом дня неймовірно хочеться спати або відчувається занепад сил? Але ж до вечора ще так далеко. Тим часом, виною тому — здавалося б, нешкідливі звички, на які ми навіть не звертаємо увагу, а даремно, інформує Ukr.Media.

Щоб не витрачати енергію даремно, розумні книги радять висипатися, правильно харчуватися і займатися спортом. Загалом, нічого нового. А для тих, хто часто проводить час за кермом, зжиті себе лайфхаки і зовсім неактуальні. Куди цікавіше виглядають звички, що дійсно зжирають людські сили, про які ми навіть не замислюємося. Пропонуємо задуматися…

Горбатого могила виправить

Медики не даремно кажуть, що погана постава викликає втрату енергії в результаті надмірного навантаження на м’язи, сухожилля і суглоби. А будь-який водій знає, як втомлюються ноги і спина в дорозі. І перш за все, через неправильну посадку за кермом. Не горбатитися, звичайно, складно, особливо в далекій дорозі. Тому рекомендується частіше зупинятися і розминатися. Правда, робити це слід на безпечній відстані від проїжджаючих повз автомобілів.

Видихай, бобер

Неглибоке дихання зменшує кількість кисню, якого потребує наш організм. А через його нестачу мозок активує процеси, досить швидко призводять до загальної втоми. Тому не лінуйтеся — періодично робіть глибокі вдихи і видихи, щоб уникнути морального виснаження. В ідеалі вдихати через ніс, а видихати через злегка зімкнуті губи. Правда, якщо ви курите, то краще відразу переходите до наступного пункту.

Довіряй, але перевіряй

Нерідко попутники дають водієві поради, як краще поводитися в тій чи іншій ситуації. Де і як їхати, яку музику слухати і яким чином обслуговувати автомобіль. Допомога, звичайно, нікому не зашкодить. Однак будь-які рекомендації з боку слід адаптувати під власні потреби. Беззастережно слідувати підказкам не варто — вони не завжди «робочі», а значить, мають ризик відняти у вас час, а заодно і енергію.

​Говоріть — не мовчіть

Спілкування по мобільному телефону за кермом, нехай і через Bluetooth, також зменшує концентрацію на керуванні автомобілем. Більш того, відбирає сили, так як нервова система обробляє недавній діалог з невидимим співрозмовником протягом 20-30 хвилин, а це так чи інакше піддає мозок додатковому навантаженню. В ідеалі — подумати, чи є сенс відповідати на дзвінок зараз. Можливо, розмову можна перенести?

Все йде за планом

Планувати в ході поїздки цілий каскад завдань, які слід «розрулити», — справа невдячна. По-перше, про половину ви банально можете забути. По-друге, багатофункціональність за визначенням відбирає сили, а заодно і додає тривоги, що також небажано при управлінні автомобілем. Психологи кажуть, що зайва передбачливість змушує людину перебувати в стані майбутнього, а не жити в сьогоденні. Тому краще вирішувати справи по ходу їх появи, а плани коригувати залежно від пріоритетів.