ГоловнеСвіт

Німеччина готує нові військові постачання Україні

Цьогоріч Німеччина передасть Україні велику кількість військової техніки, заявила у вівторок, 18 жовтня, міністр оборони країни Кристіна Ламбрехт, повідомляє Укрінформ.

«Ще цього року будуть передані броньовані евакуаційні машини, броньовані машини Dingo, мостоукладні танки, додаткові гаубиці Panzerhaubitze 2000, додаткові РСЗВ, антидронні системи. Ми будемо підтримувати з питання розмінування. Одним словом – величезний пакет, який не за горами», – розповіла міністр.

Також вона згадала про «зимовий пакет», генератори та ін.

Ламбрехт зазначила, що всі постачання вона обговорює з українським колегою Олексієм Резніковим. Зокрема, сьогодні було обговорено питання, як пришвидити постачання всіх систем ППО IRIS-T.

За її оцінкою, Україна найбільше потребує засобів ППО та артилерії.

Ламбрехт укотре заявила, що у постачанні озброєнь Україні Німеччина орієнтуватиметься на рішення союзників, і зазначила, що ще ніхто з них не почав процедуру постачання танків.

За її словами, більш ефективним на цьому етапі може бути забезпечення ЗСУ 100 танками радянських зразків, переданих іншими країнами в обмін на сучасну німецьку техніку. «Це швидка підтримка – прагматичний підхід», – сказала міністр.

Ламбрехт також назвала «більш цинічним» підхід до підготовки солдатів ЗСУ, який базується на припущенні, що складні системи озброєнь «можна опанувати за допомогою відео на YouTube». Це вимагає часу, наголосила вона, бо є відповідальність за бійців, які проходять навчання.

Раніше глава МЗС Німеччини Анналена Бербок заявила, що зараз пріоритетом є посилення протиповітряної оборони України, а постачання танків – це другорядне питання.