ГоловнеСвіт

Німеччина хоче поставити Україні реактивні системи залпового вогню Mars II — ЗМІ

Німеччина хоче поставити Україні чотири реактивні системи залпового вогню зі складів Бундесверу. Про це з посиланням на джерела в урядових колах повідомило видання Tagesspiegel.

За даними джерел, йдеться про системи залпового вогню Mars II німецької компанії Krauss-Maffei-Wegmann.

Раніше у середу канцлер Олаф Шольц заявив у Бундестазі, що Німеччина також постачатиме реактивні системи залпового вогню у тісній співпраці зі США — але тільки з дальністю, яка не досягає Росії.

Сполучені Штати оголосили у вівторок, що поставлять Україні сучасні реактивні системи залпового вогню для захисту від російського вторгнення. Україна пообіцяла не атакувати цілі на території Росії за допомогою американської артилерійської системи HIMARS, повідомив Білий дім.

Як і у випадку з американською системою, для німецьких ракетних установок також має бути забезпечено обмежену дальність дії, щоб Україна не могла атакувати російську територію.

Шольц також пообіцяв поставити Україні сучасну систему протиповітряної оборони IRIS-T SLM і сучасний радар, який виявлятиме ворожі гаубиці, міномети та реактивну артилерію.

Шольц відкинув звинувачення опозиції у тому, що Німеччина надто нерішуче поставляє важке озброєння Україні.

За словами Шольца, Німеччина вже доставила Україні протитанкові та переносні зенітні ракетні комплекси, понад 15 мільйонів патронів, сотню тисяч ручних гранат та 5000 протитанкових мін.

Очікується, що в липні Україна отримає перші 15 зенітних самохідних установок Gepard зі складів німецької промисловості.