ГоловнеСоціум

Німеччина передає українській армії 16 танків-мостоукладників

Міністерка оборони ФРН Крістіне Ламбрехт прийняла рішення про передачу Сухопутним військам ЗСУ 16 броньованих мостоукладників Biber, про це Міноборони Німеччини повідомляє у Твітері.

«Продовжуємо підтримувати! Для подальшої підтримки Сухопутних військ України міністерка Ламбрехт прийняла рішення відправити 16 броньованих мостоукладників Biber. Їх можна використовувати для подолання водної та інших перешкод під час бою», — йдеться у повідомленні.

Як зазначається на сайті Бундесверу, з допомогою танка-мостоукладника Biber інженерні групи забезпечують мобільність власних військ для подолання перерізу місцевості, ярів чи водойм. При укладанні швидкісний броньований міст загальною довжиною 22 метри з’єднується з двох половин. Транспортно-укладальна машина для моста створена на базі шасі танка Leopard 1.

Як повідомлялось, раніше Німеччина поставила в Україну три обіцяні реактивні системи залпового вогню типу (РСЗВ) Mars II. Також в Україні перебувають уже десять самохідних артилерійських систем PzH 200 та п’ять зенітних танків «Гепард».