ГоловнеПолітика

Німеччина призупинила постачання зброї в Казахстан

Німеччина призупинила експорт продукції військового призначення в Казахстан через ситуацію в країні. Про це повідомляє DW.

Німецькою владою вжито заходів з метою призупинити постачання цих товарів у Казахстан, наразі подробиць про рішення немає.

Імпорт зброї призупинено після заяви президента Казахстану Касим-Жомарта Токаєва, який дозволив армії відкривати по протестувальниках вогонь на ураження без попередження.

Як відзначає видання, у 2021 році в Німеччині видали 25 ліцензій на постачання оборонної продукції в Казахстан на загальну суму близько 2,2 мільйона євро — це незначна частка німецького експорту.

Раніше сьогодні повідомлялося, що в Алмати не вщухає стрілянина. МВС Казахстану повідомило, що наразі затримано понад 4,4 тис. осіб, які брали участь у протестах.

Також правозахисники вимагають скасувати наказ президента Казахстану Касим-Жомарта Токаєва про вогонь на ураження. Human Rights Watch заявила, що наказ порушує міжнародно-правові зобов’язання Казахстану, а саме вимогу поважати і захищати право на життя.