Соціум

Німеччина знизить податок на газ для населення

Зважаючи на підвищення цін на газ, федеральний уряд ФРН планує звільнити споживачів від ПДВ на цей продукт. Про це оголосив канцлер ФРН Олаф Шольц, повідомляє Укрінформ.

У майбутньому податок на споживання газу становитиме 7% замість нинішніх 19%.

«Зростання цін на енергоносії є великим тягарем для багатьох громадян. Федеральний уряд погоджується з тим, що споживачі газу не повинні нести ніякої додаткової тяжкості внаслідок обов’язкового стягнення податку на додану вартість із додаткових зборів за газ… Тому ми вирішили сьогодні знизити податок на додану вартість на споживання газу до 7 відсотків на обмежений період часу», – пояснив Шольц.

Ослаблення діятиме до 31 березня 2024 року – тоді буде підвищено тарифи на газ. Таким кроком, зазначив політик, влада полегшує ситуацію для споживачів газу набагато більше, ніж буде додатковий тягар, спричинений надбавками.

Водночас, за словами глави уряду, протягом наступних кількох тижнів буде запропоновано третій пакет допомоги, щоб ще більше знизити тиск на багатьох громадян, а також компанії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з початку тижня вартість газу на європейському ринку зросла більш як на 400 доларів. Тепер ціна за тисячу кубометрів перевищує 2 600 доларів.