Freestyle

Нові санкції проти рф очікуються наступного тижня – Кулеба

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що наступного тижня очікується новий пакет санкцій проти росії. Про це він сказав під час прямого включення у Фейсбуці.

Глава МЗС зазначив, що два дні проводив переговори з колегами про підтримку обороноспроможності України та про санкції.

«Не можна зараз зупинятися. Потрібні нові санкції, і вони будуть уже незабаром, наступного тижня. Зараз ми хочемо проштовхнути саме ті речі, які, на думку України, є важливими», — наголосив він.

Кулеба зазначив, що розсилав колегам, від яких залежить рішення, конкретний перелік санкцій, на яких наполягає Україна.

Крім того, глава української дипломатії відзначив такий напрямок роботи, як спонукання міжнародних компаній припинити роботу у росії.

«Ці компанії включають як великі продуктові на кшталт Nestle, або Danone, або Unilever — побутової хімії, або є дуже точкові компанії, наприклад, без яких росія не зможе робити свої ракети такими, щоб вони літали та влучали в цілі. Ми працюємо за всім спектром цих компаній, з усіма», — заявив глава МЗС.

Водночас, за словами Кулеби, дехто ображається за занадто великий тиск на них. У цьому зв’язку він підкреслив, що не час ображатися, а треба робити вибір: «Ти на боці добра чи ти на боці зла? Бути на боці добра – це зараз бути з Україною і не працювати в російській федерації, на боці зла, підживлювати їхню економіку».

Як повідомлось, Президент Володимир Зеленський 18 березня заявив, що новий достатньо вагомий пакет санкцій проти росії вже обговорюється.

24 лютого російський президент путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан і оголосили загальну мобілізацію.