ГоловнеПолітика

Олена Зеленська виступила в Конгресі США

Дружина Президента Олена Зеленська подякувала Сполученим Штатам за потужну підтримку та звернулася з проханням допомогти Україні зупинити російський терор і надати більше зброї, щоби захистити мир і життя українців.

Про це вона заявила під час виступу у Конгресі США.

«Ми щиро вдячні за те, що Сполучені Штати стоять поруч із нами в боротьбі за наші спільні цінності – людське життя й незалежність. Ви допомагаєте нам дуже потужно. Поки росія вбиває, Америка рятує. І ви маєте про це знати. Дякуємо вам», — наголосила перша леді.

Водночас вона підкреслила, що війна ще не скінчилася.

«Я зараз прошу про річ, якої б ніколи не хотіла просити. Я прошу у вас зброї! Зброї не для того, щоби нести війну на чужу землю, а щоби захистити свій дім і право прокидатися у ньому живим!» — сказала Зеленська.

Вона зауважила, що просить також надати Україні засоби протиповітряної оборони: «Щоби ракети не вбивали дітей у їхніх візочках, щоби вони не руйнували дитячі кімнати і цілі сім’ї».

За словами Зеленської, США знають, що таке терористичні атаки, і завжди прагнули перемогти тероризм.

«Тож допоможіть нам спинити терор проти українців, і це буде нашою спільною великою перемогою – в ім’я життя, свободи і прагнення до щастя кожної людини, кожної родини»,- наголосила вона.

Дружина Президента підкреслила, що це не лише її прохання, а і її чоловіка.

«Ми хочемо, щоб кожен батько і кожна мати могли сказати своїй дитині: засинай спокійно – більше не буде повітряних тривог, ракетних ударів. Хіба це завелике бажання?» — сказала Зеленська.

На її переконання, можливість її як першої леді України говорити з Конгресом США саме про зброю є проявом «найбільшої рівності».

«Це рівність вільних людей. Людей, які знають, що вони захищають, знають, заради чого живуть. Я маю надію, що ви мене сьогодні почули. І сподіваюся, що ваші рішення будуть швидкими», — наголосила перша леді України.

Як повідомляв Укрінформ, дружина Президента України Олена Зеленська перебуває з візитом у Вашингтоні на запрошення першої леді США Джилл Байден.