ГоловнеЕкономіка

ООН виділила $17 млн на підтримку фермерів України

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) виділила $17 млн. для підтримки українських фермерів. Про це повідомляє Мінагрополітики.

Повідомляється, що проект від ООН, профінансований Японією, спрямований на відновлення інфраструктури і техніки для збирання, зберігання та експорту зерна, що має допомогти українським фермерам зберегти очікуваний у липні-серпні врожай.

«Забезпечення можливості для продовження ними виробництва, безпечного зберігання та доступу до альтернативних ринків для продажу своєї продукції має дуже важливе значення для доступу до продовольства, збереження засобів для існування, зміцнення продовольчої безпеки в Україні та забезпечення інших країн, що залежать від імпорту, стабільним та достатнім постачанням зерна за прийнятною ціною», – повідомив директор офісу ФАО з надзвичайних ситуацій Рейн Паульсен.

Також передбачено допомогу уряду у створенні альтернативних маршрутів для експорту зерна. Проект також сприятиме швидкому нарощуванню технічного потенціалу лабораторії в Ізмаїлі, покликаній допомогти фермерам дотримуватися міжнародних стандартів якості продукції, зокрема, перевіряти їхню безпеку та сертифікацію.

Нагадаємо, за чотири місяці з початку повномасштабної війни Україні вдалося експортувати лише 5,2 млн. тонн сільськогосподарської продукції, тоді як до 24 лютого країна експортувала 4-5 млн. тонн зерна щомісяця через вітчизняні морські порти.