ГоловнеСоціум

ООН відправить в Україну місію з розмінування

Служба ООН з розмінування UNMAS розгорне свою місію в Україні, повідомляє МВС.

«Процес гуманітарного розмінування забруднених територій України і підготовки до нього непростий та вимагає часу. МВС працює над тим, щоб прискорити очищення від мін і снарядів, якими засіяли українську землю російські військові, і над тим, щоб залучити до допомоги досвідчені міжнародні організації», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що сьогодні заступник міністра внутрішніх справ Мері Акопян і заступник голови ДСНС Дмитро Бондар мали зустріч із представниками Служби ООН із протимінної діяльності в Україні Саймоном Портером і Анатолієм Тимошенком.

«Наразі Служба розмінування UNMAS у координації з іншими підрозділами ООН напрацьовують механізми в контексті надання допомоги з боку ООН, про яку попросила Україна», – повідомили в МВС.

На цей момент представники Служби ООН із протимінної діяльності в Україні збирають інформацію про потреби на місцях, де потрібне розмінування.

Раніше в МВС визнали, що в Україні не вистачає фахівців і техніки для розмінування та звернулися за допомогою до інших країн.

Але українські піротехніки вже знешкодили майже 90 тисяч вибухонебезпечних предметів.